خانمهایی که به عفونتهای ناحیه تناسلی مبتلا شده باشند، معمولا با علائمی نظیر خارش، سوزش و تغییر در ترشحات طبیعی این ناحیه مواجه میشوند، اما گاهی اندام تناسلی فوقانی درگیر عفونت میشود، که در صورت شدید بودن آن، سبب تخریب تخمدانها و ناباروری شده و در نهایت در برخی افراد، به جراحی لوله رحمی و یا قسمتهای دیگر منجر خواهد شد،که این عفونت ها نیز معمولا با علائمی نظیر تب و لرز، درد در ناحیه شکم، تودههای لگنی و آبسه بروز داده می شود.
وی توضیح داد: در ناحیه تناسلی تحتانی عمدهترین عامل بروز عفونت قارچ، کاندیداها هستند که سبب بروز خارش مکرر و عود کننده در خانمهایی می شوند که سیستم ایمنی بدن آنها پایین است و یا کورتون و آنتی بیوتیک را به مدت طولانی مصرف می کنند. همچنین در افراد مبتلا به دیابت و کسانی که تازه ازدواج کردهاند بخصوص در ماه عسل به این دلیل که ارتباط جنسی مکرری دارند و تنظیم PH واژن آنها به هم می خورد قارچها در این ناحیه تکثیر شده و سبب بروز عفونت ناحیه تناسلی می شود.
دکتر موسوی در خصوص عفونتهای ویروسی گفت: شایعترین آن، عفونت مقاربتی ویروسی هیومن یا اچ پی ویHuman papiloma virus) HPV)که فرد را مبتلا به زگیل مقاربتی میکند و احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم نیز در این افراد زیاد است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشریح کرد: درمان عفونتهای میکروبی و باکتریایی با تجویز آنتی بیوتیک و پمادهای ضدقارچ و مراقبتهای بهداشتی انجام میشود، اما در مورد HPV درمان خاصی وجود ندارد و درباره آن، مسئله پیشگیری از اهمیت خاصی برخوردار است، برای جلوگیری از انتقال در روابط جنسی علاوه بر پرهیز از ارتباطهای جنسی متعدد قبل از رسیدن به این مرحله می توان در سن ۱۱تا ۱۴سالگی و حداکثر تا ۲۶ سالگی برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس واکسن آن تزریق شود.
رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان و مامایی ایران درمورد از بین بردن ویروس HPV افزود : این ویروس متاسفانه بعد از ابتلا از بین نمی رود، اما از بین رفتن زگیلهای بوجود آمده از این ویروس در افرادی که به سرطان مبتلا نشدهاند و در صورتی که از سیستم دفاعی خوبی برخوردار باشند، معمولا خود به خود پس از مدتی امکان از بین رفتن آن وجود خواهد داشت.
همچنین دکتر زهرا علامه، متخصص زنان و زایمان نیز توضیح داد: کسانی که با افراد متعددی ارتباط جنسی دارند، بیشترین ابتلایان به بیماریهای عفونی دستگاه تناسلی را تشکیل می دهند. این بیماران ممکن است در ظاهر سالم باشند و علامت چندانی نداشته باشند اما می توانند ناقل بسیاری از بیماریهای عفونی ناحیه دستگاه تناسلی به افرادی که با آنان در ارتباط جنسی هستند، شوند.
وی با بیان اینکه اغلب بیماریهای عفونی ناحیه تناسلی، مقاربتی و قابل انتقال به شریکان جنسی هستند، گفت: در زمان انتقال بسیاری از این عفونتهای ویروسی به دلیل پنهان بودن علائم در ظاهر مانند زگیل که علامت چندانی ندارد به راحتی می توان با ارتباط جنسی آن را به دیگرانمنتقل کرد. علاوه بر آن بیماریهای سوزاک، HIV، کلامدیا نیز امکان انتقال به دیگران را دارد که از دو جنس قابل انتقال به یکدیگر است.
این متخصص زنان و زایمان گفت: درمان هر نوع بیماری عفونی ناحیه تناسلی با توجه به نوع ویروس آن متفاوت است و معمولا پزشک برای عفونتهای معمولی علاوه بر تجویز آنتی بیوتیکها پمادهای ضد قارچ و عفونت را نیز تجویز خواهد کرد.
دکتر علامه افزود: دختران مجرد نیز ممکن است مبتلا به عفونتهای ناحیه تناسلی شوند. البته از نوع عفونتهای قارچی، که این بیماری در بین دختران بسیار شایع است که با تغییرات ترشح از لحاظ رنگ و غیر طبیعی بودن آن (سفید، زرد، بدبو، پنیری شکل) همراه با خارش و سوزش، به دلیل رعایت نکردن بهداشت و مرطوب بودن این ناحیه، مبتلا می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به خانمها توصیه کرد: برای جلوگیری از ابتلا به عفونتهای ناحیه تناسلی ضمن پرهیز از ارتباطات جنسی متعدد خلاف شرع و عرف، بهداشت را رعایت کرده و این ناحیه را بعد از شستشو کاملا خشک کنند، علاوه بر آن از پوشیدن شلوار تنگ و چسبان خودداری کنند و لباس های خنک، سبک و نخی بپوشند.
نظرات شما عزیزان: